Med resten av världen runt hörnet

I Gemla trivs man och hejar på varandra och här vill man gärna stanna kvar. Behöver du ändå ta dig vidare finns resten av världen runt hörnet. För i Gemla kan du hoppa på pendeln till Växjö. Efter bara sex minuter breder Sveriges 19:de största stad ut sig framför dig. Här finns det massor av butiker och mysiga ställen att kila in på. Längtar du längre bort finns både internationell och nationell flygplats inom bekvämt avstånd. Och du, du vet väl att du kan ta cykeln med dig på tåget!

För att underlätta för dig har vi här samlat länkar som gör resandet lättare:

Student:

Vi vet att tiden som student är viktig och en milstolpe på unga människors väg. Är du på väg att söka till ett universitet eller högskola går det utmärkt att bo i Gemla och enkelt ta dig till universitet. I Växjö, bara några minuter bort, ligger ett av Sveriges nyaste universitet. Här finns det en mängd program och fristående kurser att välja mellan. Läs mer om Linnéuniversitet här.

Välkommen till näringsliv

Gemla är en blomstrande småföretagarbygd med många privata företag. Här finns inte mindre än 211 registrerade företagare! Det säger något om näringslivets starka ställning i bygden. Orsakerna till det framgångsrika näringslivet är flera. Inte minst närheten till Växjö, övriga Sverige och kontinenten som ger oss ett attraktivt läge.

Gemlabladet