Gemlaortens stallklubb

 Klubben startades 1988 och vår gamla ridbana byggdes 1992. Klubben startades av en gammal man vid   namn Bertil som levde endast för sin häst; ett varmblod vid namn Sotis. Syftet var att öka samarbetet mellan olika stallar och att främja svensk ridsport både i Gemlaorten och i hela Sverige. Vi är en förening som har ett mål om att alla ska känna sig välkommna och att vi gör det tillsammans.

Vi har varit en liten klubb genom tiderna med cirka 50 medlemmar de första 8 åren, år 2005 var det året då vi spräckte 100 sträcket. Samma sommar startade PonniacuP för första gången och vi hade med oss två ponnylag. Då frågade Janne Fristedt var i hela Sverige ligger Gemla och vi som var där lovade honom att det ska vi visa honom både på kartan och med bra tävlingsresultat.

År 2007 arrangerade vi vår första lokala tävling med jättebra betyg på överdomarrapporten vi fick lite blodad tand och ökade nivån till år 2008 då vi hade både lokal och regional hopptävling för ponny med kval i Mountain Horse Pony Cup.

Två av våra egna ponnyryttare gick vidare till finalen i Kungsbacka, det var Hannah Belin med Lillan och Matilda Strååth med Vincent. Matilda och Vincent slutade på en hedrande 5:e plats av alla ekipage i Sverige.

Tillsammans med Växjö Ridklubb, Växjöortens Fältrittklubb och Lammhults Ridklubb arrangerade vi PonniacuP, där vi stod som segrare både i dressyren och hoppningen.

På dressyrsidan var våra duktiga storhästryttare framgångsrika med en 2:a plats i Div III.  På ponnysidan var det endast en halv poäng som skilde oss från finalen i Div II hoppning.

Vi hade 2008 47 stycken licensierade tävlingsrytttare som gjorde väldigt många bra individullla resultat.

År 2009 jobbar vi aktivt framåt för att få vår nya anläggning "ett ryttarcentrum i Växjö Kommun". F
ör mer information besök www.gosk.se

Gemlabladet