Växjö´s översiktsplan

Den 14 december beslutade kommunfullmäktige om Växjö kommuns nya översiktsplan som beskriver hur kommunen fysiskt ska utvecklas de kommande åren. 

  • Bostadsbyggandet ska prioriteras till Växjö stad, Gemla och Ingelstad 
  • Översiktsplanen fokuserar även på god infrastruktur för kollektivtrafik samt gång- och cykelvägar så att du ska kunna ta dig fram utan bil. Bland annat pekar man ut en gång- och cykelväg mellan Gemla och Växjö som högt prioriterad, fler stationer i Växjö stad samt dubbelspår på järnvägen mellan Växjö och Alvesta. 
  • Växjö stad ska utvecklas som universitetsstad med ett stort och varierat utbud av bostäder, arbetsplatser, butiker, kultur, idrott och fritidsaktiviteter. Den största utvecklingen kommer att ske i Bäckaslöv, Västra Mark, södra delen av Växjö och Hollstorpsamt längs Teleborgsvägen. 
  • Ett starkt och framtidsinriktat näringslivska kunna etablera sig i attraktiva stadsmiljöer och de mer ytkrävande och störande verksamheter ska kunna expandera i området runt flygplatsen. 
  • Lammhult och Braås, Rottne och Ingelstad är orter som ska stärkas som bostads-, arbets-, handels-, och serviceort och som ska serva ett större område. 

Detta är ett sammandrag av översiktsplanen och vill man se läsa mer kan man följa länken 

https://vaxjo.se/sidor/trafik-och-stadsplanering/nyheter---trafik-och-stadsplanering/arkiv/2021-12-14-klart-sa-ska-vaxjo-kommun-utvecklas-pa-lang-och-kort-sikt.html

 https://vaxjo.se/trafik-och-stadsplanering/nyheter---trafik-och-stadsplanering/arkiv/2021-12-14-klart-sa-ska-vaxjo-kommun-utvecklas-pa-lang-och-kort-sikt.html

Tomten på plats

Tomten och snön gjorde entre tillsammans. Nisse och Ola kämpade på i det kyliga vintervädret. Nu är han på plats på Alexis. 
Gemla Samhällsråd önskar alla en riktigt GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!               
Kör stilla och var rädda o varandra!!

Invigning Padel & Gym

Gemla SR överlämnade blomma och boken om Näringslivet i Gemla under 1900-talet i samband med invigningen av Gemla Padel & gym.
Välkomna till Gemla och vi önskar er Lycka till!

Byggnationsplaner

På senaste styrelsemötet hade vi besök av Mattias Bengtsson som är ordförande i Moderatföreningen Södra. En ny uppdaterad tidsplan över byggnationsplaner för Gemla fick vi ta del av och nu finns den här för er som är intresserade att läsa.

Följ länken 

Tvätt av Alexis

Nu skiner hästen Alexis efter en noggrann tvätt

 

Visar 1 till 5 av totalt 15 inlägg