Byggnationsplaner

På senaste styrelsemötet hade vi besök av Mattias Bengtsson som är ordförande i Moderatföreningen Södra. En ny uppdaterad tidsplan över byggnationsplaner för Gemla fick vi ta del av och nu finns den här för er som är intresserade att läsa.

Följ länken 

Växjö´s översiktsplan

Den 14 december beslutade kommunfullmäktige om Växjö kommuns nya översiktsplan som beskriver hur kommunen fysiskt ska utvecklas de kommande åren. 

  • Bostadsbyggandet ska prioriteras till Växjö stad, Gemla och Ingelstad 
  • Översiktsplanen fokuserar även på god infrastruktur för kollektivtrafik samt gång- och cykelvägar så att du ska kunna ta dig fram utan bil. Bland annat pekar man ut en gång- och cykelväg mellan Gemla och Växjö som högt prioriterad, fler stationer i Växjö stad samt dubbelspår på järnvägen mellan Växjö och Alvesta. 
  • Växjö stad ska utvecklas som universitetsstad med ett stort och varierat utbud av bostäder, arbetsplatser, butiker, kultur, idrott och fritidsaktiviteter. Den största utvecklingen kommer att ske i Bäckaslöv, Västra Mark, södra delen av Växjö och Hollstorpsamt längs Teleborgsvägen. 
  • Ett starkt och framtidsinriktat näringslivska kunna etablera sig i attraktiva stadsmiljöer och de mer ytkrävande och störande verksamheter ska kunna expandera i området runt flygplatsen. 
  • Lammhult och Braås, Rottne och Ingelstad är orter som ska stärkas som bostads-, arbets-, handels-, och serviceort och som ska serva ett större område. 

Detta är ett sammandrag av översiktsplanen och vill man se läsa mer kan man följa länken 

https://vaxjo.se/sidor/trafik-och-stadsplanering/nyheter---trafik-och-stadsplanering/arkiv/2021-12-14-klart-sa-ska-vaxjo-kommun-utvecklas-pa-lang-och-kort-sikt.html

 https://vaxjo.se/trafik-och-stadsplanering/nyheter---trafik-och-stadsplanering/arkiv/2021-12-14-klart-sa-ska-vaxjo-kommun-utvecklas-pa-lang-och-kort-sikt.html

Tomten på plats

Tomten och snön gjorde entre tillsammans. Nisse och Ola kämpade på i det kyliga vintervädret. Nu är han på plats på Alexis. 
Gemla Samhällsråd önskar alla en riktigt GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!               
Kör stilla och var rädda o varandra!!

Invigning Padel & Gym

Gemla SR överlämnade blomma och boken om Näringslivet i Gemla under 1900-talet i samband med invigningen av Gemla Padel & gym.
Välkomna till Gemla och vi önskar er Lycka till!

Tvätt av Alexis

Nu skiner hästen Alexis efter en noggrann tvätt

Lokala företag

Vill du, som företagare, nå ut till allmänheten på ett lätt sätt har du möjlighet att få med din logotyp på hemsidan 
Följ länken 

 

Hjärtstartare

En uppdatering om vart man kan hitta hjärtstartare i Gemla.
Följ länken  

Lekplatser i Gemla

För er som vill ha tips på lekplatser i Gemla gå in på länken  

file:///C:/Users/anmi2/Downloads/Lekplatser.pdf

Aktivitetsrunda Elljusspåret

I samarbete med Växjö kommun har Gemla samhällsråd ordnat med en fin aktivitetsrunda på vårt elljusspår i Gemla. 12 skyltar ger förslag på rörelser och aktivteter som passar alla oavsett ålder. Det är tre olika nivåer som man kan välja på.

Med bilder och qrkoder beskrivs rörelserna som ger träning för hela kroppen. Och via qrkoder kommer du även till "Träning i livet"´s hemsidan där du kan hitta mer information och forskning om träning och välmående. 

 

Gemla elljusspår - Växjö kommun | Naturkartan  

Digitalt styrelsemöte

Ett digitalt styrelsemöte hålls tisdag 27 april kl. 18.00. Vill man delta kan man maila fredrik.karlsson@gemla.se senast kl. 16.00 tisdag 27 april så skickas en länk.  

Dom om bergstäkten

Ny information om bergstäkten

Gå in på länken  

Årsmöte

Vårt årsmöte kommer ske digitalt på samma sätt som 2020. Materielet kommer vara tillgängligt för allmänheten under april månad. 

Grannsamverkan

Syftet med grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur mn a´skyddar sig. Detta avskräcker och försvårar för tjuven. 

Metoden innebär att du ser över den egna bostadens skydd samt att vi hjälper varandra att hålla koll på bostäderna och på vad som händer och sker i området vilket är särskilt viktigt till exempel nu inför sportlovet när en del hus står tomma. 

Du ska alltid anmäla brott till polisen men vi uppmanar alla att meddela brott och misstänkt brott via Gemla info. Det är viktigt att undvika anklagelser och personangrepp men vi skriv gärna en rad i Gemla info för att varna eller informera om du ser något misstänkt!

Styrelsen Gemla Samhällsråd  

 

Skidspår i elljusspåret

Det är fina skidspår på Gemla´s elljusspår gjorda av Växjö kommun. Tacksamt om fotgängare och hundar håller till sidan 

Gratis cykeltransport

Tills vidare är det kostadsfritt att transportera cykel med sig på tåg och regionsbussar. 
http://lanstrafikenkron.se/lattlast-atillo